Word leerkrachtig!

Onderwijzen als een kanjer 

 

Goed lesgeven is een kunst. Het inzetten van goede technieken kunnen hierbij helpen.
Een techniek is iets waar een leven lang op geoefend moet blijven worden, voortdurend moet worden bijgeschaafd en aangepast. Kunstenaars, sporters, musici, iedereen die een vak beoefent, bereikt de top alleen door voortdurend te blijven werken aan de finesses van de techniek. Alleen zo wordt de passie voor het vak levend gehouden en blijft het spannend om te zoeken naar nog betere manieren om les te geven, manieren om leerlingen te bereiken en hen zichzelf te laten overstijgen.
Die focus op de techniek en het voortdurend bijschaven ervan is de sleutel tot succes naar het onderwijzen als een kanjer!
(bron: Teach like a Champion). 

WAT

In deze cursus worden technieken aangereikt die ingezet kunnen worden in de praktijk.
Technieken om de betrokkenheid van leerlingen te verhogen en technieken om de instructie te verbeteren.
De cursus is interactief. 
Naast de cursus is het mogelijk om begeleiding voor leerkrachten aan te vragen. Onder andere observaties, coach-gesprekken, beeldcoaching en begeleiding bij het vaardig maken van de technieken behoren tot de mogelijkheden. 
Ondersteuning van de IB’er die de leerkrachten op school begeleidt, is ook mogelijk. De IB’er kan geholpen worden om de implementatie van de geleerde technieken goed vorm te geven en te borgen in de school. 

DOELEN