Voorkomen (van agressie) is beter dan …

Wat professionals moeten weten over agressieregulatie om het gedrag in de klas hanteerbaar te houden 

 

Agressie regulatie is iets waar iedereen, dus ook de professional in het onderwijs, mee te maken heeft. Hoe vaardiger je hierin bent, des te veiliger is het in de klas en des te minder hoeft er fysiek ingegrepen te worden (voorkomen).
De nadruk zal liggen op het voorkomen van fysiek ingrijpen. Het fysiek ingrijpen zal echter ook geoefend worden zodat dit in een uiterste geval ook veilig gebeurt.

WAT

Tijdens deze bijeenkomst(en) wordt middels de ABC methode, vanuit praktijkvoorbeelden, besproken hoe de spanning van zowel de leerkracht als de leerlingen het gedrag van beide beïnvloedt. Door dit te leren herkennen kan door de keuze van de juiste beroepshouding en de juiste communicatie het gedrag werkbaar gehouden worden.
Mocht het, ondanks de aangeleerde vaardigheden toch nodig zijn dan laten we in deze cursus zien en ervaren hoe er toch fysiek ingegrepen kan worden. Zodat zelf ervaren wordt wat dit fysieke ingrijpen met je doet. Hierbij zal steeds de nadruk liggen op pijnvrij en liever voorkomen dan …

DOELEN