Vastgelopen in contact?

Doen! In plaats van praten

 

LET OP: Inschrijving voor deze cursus is gesloten. Heeft u toch interesse in deze cursus neem dan svp contact op met ons; wellicht wordt deze cursus later in het schooljaar opnieuw aangeboden.

 

Soms verloopt een dag niet altijd even soepel en loop je vast in het contact met een kind. Door allerlei omstandigheden kan een kind blokkeren en dan is praten niet haalbaar. Op zo’n moment kun je soms beter ‘doen’ dan praten.

WAT

In deze cursus zoomen we in op tools en technieken die je kunt toepassen wanneer je in het contact bent vastgelopen. Het uitgangspunt in het contact is om het kind eigenaar te maken van de situatie en de regie te geven over oplossingsmogelijkheden.

DOELEN

Als professional leer je hoe je tools kunt inzetten om op de behoefte in te spelen die er op dat moment is. Denk hierbij aan het ondersteunen op het gebied van onder meer communicatie, gedrag en conflicten, zodat het kind vervolgens zelf oplossingsgericht naar de situatie kan kijken en die (met hulp) kan veranderen.

PRAKTISCH

Voor deze cursus kan je je individueel inschrijven.

Ben je als leerkracht of onderwijsassistent geïnteresseerd, dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

Deze cursus vindt plaats op:

De cursus gaat door met minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Stuifheuvel, Zeist

KOSTEN

Individueel: € 220,-

VOOR WIE

Leerkrachten en onderwijsassistenten

TRAINERS

Brenda Daatselaar is IB’er in het speciaal basisonderwijs en vanuit KANS in onderwijs schoolondersteuner van samenwerkingsverband ZOUT .
Audrey Torn is schoolondersteuner bij KANS in onderwijs, maatschappelijk deskundige en kindercoach.