Overtuigingen en gedragsverandering

Je gedrag veranderen valt niet mee!

 

In deze training van 3 bijeenkomsten gaan we ontdekken wat de kracht van overtuigingen is, hoe ze het gedrag van kinderen (en jezelf) bepalen en hoe ze gedragsverandering in de weg staan. Je kent ze vast wel… de kinderen die theoretisch prima weten dat je fouten mag maken en dat je niet alles direct goed hoeft te doen, maar die steeds in de stress schieten als ze iets moeten maken, die werk weigeren als ze alleen al denken dat het geen succes wordt. En wat je ook doet of zegt, ze blijven bang om te falen. Of de kinderen die bij gym niet tegen hun verlies kunnen en elke keer weer een driftbui krijgen of huilend ter aarde storten. En of je begripvol, boos of nuchter reageert, of uitlegt dat het niet erg is, ze blijven hetzelfde gedrag laten zien.

WAT

De eerste middag is vooral gericht op het onderzoeken van wat overtuigingen zijn, hoe ze ontstaan en wat hun effect is op ons zelfbeeld, onze kijk op de omgeving en de wereld.

De tweede middag richten we ons op de belemmerende overtuigingen van onszelf en de kinderen die we lesgeven. Welke overtuigingen kunnen dat zijn, hoe kun je ze herkennen en wat kun je doen om ze te veranderen?

De laatste middag is vooral praktisch. We gaan dan kijken en oefenen met de middelen en gesprekstechnieken die we kunnen inzetten in de klas om kinderen te helpen een groei-mindset te creëren en hun belemmerende overtuigingen achter zich te laten.

DOELEN

Na de training kun je gedragsverandering bij kinderen beter inzetten, omdat je de belemmerende overtuigingen die het kind tegenhouden zijn gedrag te veranderen kunt vinden en kunt herkaderen.

PRAKTISCH

Deze training kan je als schoolteam inkopen bijvoorbeeld voor een teamvergadering of voor een studiedag. Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55 voor de verdere planning.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven. Ben je als leerkracht, RT’er of IB’er geïnteresseerd , dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

De 3 bijeenkomsten van deze training vinden plaats op de datums:

De training gaat door met minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers.

LOCATIE

KANS trainingslocatie, Bilthoven

KOSTEN

Schoolteam: € 1500,-
Individueel: € 425,-

VOOR WIE

Leerkrachten, remedial teachers en IB’ ers

TRAINER

Marja van Weelden was jarenlang leerkracht en intern begeleider binnen het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Ze is nu begeleider Passend Onderwijs bij KANS in onderwijs met de expertise gedrag.