Overprikkeld en onderprikkeld gedrag

Wiebelen en Friemelen

 

Heb jij ook altijd te maken met kinderen die wippen, wiebelen en friemelen? Wil jij graag dat deze kinderen zich langer kunnen concentreren en minder storend gedrag vertonen? Wil je eindelijk minder tijd kwijt zijn aan managen van gedrag en meer bezig zijn met lesgeven? Dan is deze cursus iets voor jou!

WAT

In de training van ongeveer 6 uur (2 x 3 uur) leer je via een combinatie van theorie en praktijk hoe je overprikkeld en onderprikkeld gedrag kunt herkennen. En krijg je strategieën hoe jij als onderwijsassistent of leerkracht met dit gedrag om kan gaan. Deze training wordt in twee delen aangeboden. Tussen de twee delen in kan je tijdens je werk oefenen met de geleerde vaardigheden.

DOELEN

Na de training weet je:

PRAKTISCH

Deze training kan als schoolteam ingekocht worden, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studiedag. De training kan indien gewenst op maat gemaakt worden. Zowel in tijd als inhoud.

Ook een aantal leerkrachten met interesse kan aangemeld worden. Dan wordt er gekeken of het mogelijk is om twee scholen bij elkaar te voegen.

Voor meer informatie, overleg of een offerte: Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven. Ben je als leerkracht geïnteresseerd, dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

Dit schooljaar zijn er 2 trainingen.
De 2 bijeenkomsten per training vinden plaats op de datums:

De training gaat door bij minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Stuifheuvel, Zeist

KOSTEN

Individueel: € 330,-
Schoolteam: afhankelijk van aantal deelnemers

VOOR WIE

Onderwijsassistenten en startende leerkrachten

TRAINER

Monique Thoonsen is pedagoog en fysiotherapeut en gespecialiseerd in de prikkelverwerking. Daarnaast is zij schrijver van het boek Wiebelen en Friemelen in de Klas en geeft zij zeer regelmatig deze cursus aan leerkrachten door heel Nederland.