Modellen

Voordoen van denkstappen als effectieve instructie

 

Modellen is een zeer effectieve techniek binnen de instructie. De basis van de techniek is dat de leerkracht model staat voor hoe leerlingen een opdracht uitvoeren; een slimme manier om de hersenen optimaal aan te zetten. Een leerkracht die deze techniek beheerst, houdt de aandacht van leerlingen beter vast en vergroot het rendement van de uitleg. Leerlingen voelen zich competent en hoeven minder te vragen; ze gaan met zelfvertrouwen aan het werk. Modellen is onder andere geschikt om bepaalde strategieën aan te leren, bijvoorbeeld bij rekenen.

WAT

In de workshop leren we de achtergrond van modellen, welke plaats modellen kan innemen in de instructie en hoe je er gebruik van kan maken.

DOELEN

Na de training beheers je een betere en effectievere vorm van instructie geven.

PRAKTISCH

Deze workshop kan door schoolteams worden ingekocht, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studieochtend/dag. Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55 voor de verdere planning.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven.

Ben je als leerkracht of IB’er geïnteresseerd, dan kan je je inschrijven op één van de volgende datums:

via deze link:

Individueel inschrijven

De workshop gaat door met minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Wissel, Houten

KOSTEN

Schoolteam: €300 –
Individueel: € 85,-

VOOR WIE

Leerkrachten en IB’ers

TRAINER

Elma Snabilie is jarenlang leerkracht en IB’er geweest. Zij is nu schoolondersteuner in het samenwerkingsverband Profi Pendi.