Kinderen In Een Scheiding

Een KIES-groep op school

 

Op iedere school zitten leerlingen die een scheiding meemaken. Voor sommige leerlingen is dit actueel en voor anderen is het al langer geleden. Sommige leerlingen lijken hier ogenschijnlijk geen last van te hebben. Andere leerlingen kunnen door de scheiding niet goed meer functioneren op school.
Het aanbod van KIES is gericht op de leerling, de ouders en de school en zet zich in op het onderhouden van de verbindingsdriehoek kind-ouders-school.

WAT

KIES is een spel- en praatgroep voor leerlingen met gescheiden ouders. In deze KIES groep, wordt door middel van de KIES coaching methodiek, in acht bijeenkomsten van een uur, het proces van de scheiding doorlopen. Tijdens de bijeenkomsten wordt met de groep gewerkt met verschillende werkvormen die afgestemd zijn op de behoeftes van de groep leerlingen. De leerlingen in deze KIES-groep leren beter met hun eigen situatie en de gevolgen die zij van de scheiding ervaren, om te gaan. Er wordt gewerkt aan het leren vinden van best haalbare oplossingen voor wat zij als moeilijk ervaren bij de scheiding. Tevens krijgen zij coping strategieën aangeboden om voor zichzelf op te komen.
Voor ouders is er voorafgaand een informatiebijeenkomst en na de interventie is er een evaluatiebijeenkomst.

DOELEN