Fijne motoriek en schrijven

Het belang van goed schrijfonderwijs

 

Valt jou ook op dat de fijne motoriek van kinderen niet meer zo is als vroeger? Maak je je zorgen over de leesbaarheid van de handschriften in je klas? Vraag jij je ook wel eens af wat beter is, blokschrift of verbonden schrift? Dan is deze cursus iets voor jou!

WAT

In de training van ongeveer 3 uur leer je via een combinatie van theorie en praktijk wat jij als leerkracht kan doen om de fijne motoriek en schrijfmotoriek te verbeteren. Je leert onder andere welke voorbereidende opdrachten je kunt geven om kinderen schrijfrijp te maken. Welke pengrepen geaccepteerd mogen worden. En wat voor schrijfmateriaal er goed is om op school aan te bieden.

DOELEN

Na de training weet je:

PRAKTISCH

Deze training kan als schoolteam ingekocht worden, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studiedag. De training kan indien gewenst op maat gemaakt worden, zowel in tijd als inhoud.
Ook een aantal leerkrachten met interesse kunnen aangemeld worden. Dan wordt er gekeken of het mogelijk is om twee scholen bij elkaar te voegen.
Voor meer informatie, overleg of een offerte: Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven. Ben je als leerkracht geïnteresseerd, dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

Deze workshop vindt plaats op:

De training gaat door bij minimaal 4 en maximaal 20 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Stuifheuvel, Zeist

KOSTEN

Schoolteam: afhankelijk van aantal deelnemers.
Individueel: 165,-

VOOR WIE

Leerkrachten

TRAINER

Esther van Zuilen is kinderoefentherapeut en geeft al geruime tijd bijscholingen aan leerkrachten op het gebied van motoriek.