Executieve functies

Use it or lose it!

Door deze training krijg je kennis van en inzicht in executieve functies. Wat zijn executieve functies en hoe kan jij de ontwikkeling ervan stimuleren? Door deze kennis kan je beter aansluiten bij de onderwijsbehoeften van kinderen.

WAT

In deze training leer je wat executieve functies (EF’s) zijn. Waar zijn ze voor nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en hoe ontwikkelen ze zich? Door middel van afwisseling in theorie en praktische opdrachten ervaar je zelf wat executieve functies doen en inhouden. Ook worden interventies besproken en geoefend gericht op het versterken van EF’s in de klas. Tijdens de training wordt praktisch toepasbaar materiaal verstrekt wat direct bruikbaar is. Tevens tippen we het onderwerp cognitieve functies aan zodat de raakvlakken tussen beide functies duidelijk zijn.

DOELEN

Na de training heb je:

PRAKTISCH

Deze training kan je als schoolteam inkopen, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studiedag. Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55 voor de verdere planning.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven.
Individueel inschrijven voor cursussen van de KANS Academie kan via info.kans@gewoonspeciaal.com 

Geef hierbij aan voor welke cursus u zich inschrijft, met vermelding van uw naam, functie, welke school en uw geboortedatum.

De cursus vindt in 2019 plaats op:

Let op: in de gedrukte brochure staat een foutieve tijd, namelijk van 15.00 – 17.30 uur.
Het moet zijn van van
14.00 – 16.30 uur.

De training gaat door met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

LOCATIE

KANS trainingslocatie, Bilthoven

KOSTEN

Schoolteam: € 500,-
Individueel: € 140,-

VOOR WIE

Leerkrachten, onderwijsassistenten en IB’ers

TRAINERS

Sonja Bergstein is orthopedagoog op SBO De Wissel en bij OEC Houten/ KANS.
Doenja Scheffel is ruim 20 jaar leerkracht geweest in het SBO en SO cluster IV. Momenteel is ze werkzaam bij KANS als schoolondersteuner, trainer en coach.