Diagnostiek en behandeling van dyslexie

Wat is dyslexie en wat doe je eraan?

 

Veel kinderen op de basisschool hebben moeite met lezen of spellen. Dyslexie? Lang niet altijd. Niet elk leesprobleem is een stoornis en niet elk kind dat moeite heeft met d’tjes en t’tjes is dyslectisch.

WAT

In deze korte workshop van twee uur doe je de laatste kennis op over de diagnostiek en behandeling van de leerstoornis. Volgens wetenschappers heeft drie tot vijf procent van alle kinderen werkelijk dyslexie. Wat houdt dat precies in, en hoe ga je daar als leerkracht mee om? We gaan in deze training uitgebreid in op de vraag wanneer er sprake is van de leerstoornis, wat de oorzaken zijn, en waaraan kinderen met dyslexie behoefte hebben. Daarnaast bieden we handvatten om in de klas rekening te houden met dyslectische leerlingen.

DOELEN

Na het volgen van deze workshop ken je de laatste inzichten op het gebied van dyslexie en weet je:

PRAKTISCH

Deze workshop kan je als schoolteam inkopen, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studiedag. Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55 voor de verdere planning.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven. Ben je als leerkracht geïnteresseerd, dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

Deze workshop vindt plaats op:

De workshop gaat door met minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Kristal, Maarssen

KOSTEN

Schoolteam: € 400,-
Individueel: € 110,-

VOOR WIE

Leerkrachten groep 4 t/m 8

TRAINER

Ying-tin Tang werkt als orthopedagoog op SBO De Kristal en als begeleider Passend Onderwijs bij het samenwerkingsverband Passenderwijs. Voor deze functies heeft zij ervaring op gedaan als dyslexiebehandelaar en heeft zij hier onderzoek naar gedaan