Beweeg- en gymlessen

Motivatie voor bewegen beïnvloeden bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen

De beweeg- en gymlessen zijn essentieel voor het stimuleren van de motoriek van de kinderen. Veel kinderen vinden beweeg- en gymlessen erg leuk, maar sommige kinderen zien hier als een berg tegen op. Zij zijn niet gemotiveerd of vinden het spannend. Hoe krijg (en houd) je deze kinderen gemotiveerd? Ook kinderen met ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme, ervaren regelmatig problemen tijdens de beweeg- en gymles. Hoe ga je hier mee om?

WAT

Deze drie uur durende training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Ook worden er veel praktische voorbeelden gegeven. De cursist krijgt de meest recente informatie over motivatie gebaseerd op de zelf-determinatie theorie. Deze theoretische informatie wordt direct omgezet naar praktische voorbeelden en oefeningen. Ook wordt er zelf geoefend! Daarnaast worden er adviezen en praktische handvatten gegeven over hoe om te gaan met kinderen met ADHD, autisme, DCD en beweegangst tijdens de beweeg- en gymles.

DOELEN

Na de training:

PRAKTISCH

Deze training kan als schoolteam ingekocht worden, bijvoorbeeld voor een teamvergadering of een studiedag. De training kan indien gewenst op maat gemaakt worden. Zowel in tijd als inhoud. Ook een aantal leerkrachten met interesse kunnen aangemeld worden. Dan wordt er gekeken of het mogelijk is om twee scholen bij elkaar te voegen.

Voor meer informatie, overleg of een offerte: Stuur een email naar info.kans@gewoonspeciaal.com of bel 030 – 692 52 55.

Tevens is het mogelijk om individueel voor deze training in te schrijven. Ben je als leerkracht of vakdocent gym geïnteresseerd, dan kan je je via deze link inschrijven:

Individueel inschrijven

Deze training vindt plaats op:

De training gaat door bij minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers.

LOCATIE

SBO De Stuifheuvel, Zeist

KOSTEN

Schoolteam: de kosten voor een (deel van het) schoolteam zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt in overleg met de school bepaald.
Individueel: € 165,-

VOOR WIE

(Startende) leerkrachten en vakdocenten gym, onderwijsassistenten en leraar-ondersteuners.

TRAINER

Johannes Noordstar is kinderoefentherapeut, pedagoog en klinisch gezondheidswetenschapper. Hij werkt als docent aan de Hogeschool Utrecht (opleidingen (kinder)oefentherapie en fysiotherapie). Daarnaast werkt hij in een praktijk voor kinderoefentherapie. Hij heeft jarenlange ervaring met het geven van sport- en beweeglessen aan kinderen en volwassenen. Hij is gepromoveerd op het onderwerp zelfbeeld en fysieke activiteit bij normaal ontwikkelende kinderen en kinderen met DCD.